بالی جزیره خدایان ( بخش اول) در اندونزی

بالی استانی در اندونزی است که درقسمت غربی جزایر نوسا تنگگارا واقع شده و مرکز آن شهر دنپاساراست.

بالی استانی در اندونزی است که درقسمت غربی جزایر نوسا تنگگارا قراردارد و مرکز آن شهر دنپاساراست. جزیره بالی بزرگترین جزیره دراستان بالی که علاوه بر اینکه از جزیره بالی تشکیل شده ، از جزایر کوچک تری نیز دراطراف خود تشکیل شده است.ازنظر جغرافیایی، بالی بین جزیره جاوه و جزیره لومبوک قرار دارد. اکثریت جمعیت بالی هندو هستند.درجهان بالی با منحصر به فرد بودن هنرها و محصولات فرهنگی مختلف و همچنین اسطوره هایش به ویژه برای گردشگران ژاپنی و استرالیایی به عنوان یک مقصد گردشگری مشهور است. استان بالی دارای ۴ دریاچه است که درنواحی کوهستانی قرار دارند به نام های دریاچه بِراتان یا بِدوگُل، بویان، تامبلینگان و باتور. طبیعت زیبای بالی، جزیره بالی را به عنوان یک منطقه توریستی مشهورکرده است. مکان های مهم دیگر Ubud به عنوان مرکز هنر و استراحت است که در شهر Gianyar واقع شده است. Nusa Lembongan یکی از نقاط غواصی است که در منطقه Klungkung واقع شده است. در همین حال کوتا، سُمینیاک، جیمباران و نوسا دُوا از جمله مقاصد اصلی گردشگری،  درمنطقه بادونگ واقع شده اند.

نام دیگر بالی: جزیره خدایان، جزیره هزار معبد

شعار: زنده باد جزیره بالی!

مرکز شهر: دنپاسار

وسعت در مجموع: ۵.۷۸۰.۰۶ کیلومتر مربع (۲.۲۳۱.۶۹ مایل مربع)

جمعیت: ۴,۳۶۱,۱۰۶ (۳۰ ژوئن ۲۰۲۴)

تراکم: ۷۵۰/کیلومتر مربع (۲.۰۰۰/میل مربع)

جمعیت شناسی:

هندو: ۸۶.۵۳ درصد

اسلام: ۱۰.۲۰ درصد

مسیحیت: ۲.۵۸ درصد (۱.۷۳ درصد پروتستان و ۰.۸۵ درصد کاتولیک)

بودایی: ۰.۶۸ درصد

کنفوسیوس: ۰.۰۱ درصد

زبان رسمی: اندونزی

زبان محلی: بالی

زمان محلی: UTC+۰۸:۰۰

بودجه منطقه ای: ۵,۹۸۰,۹۱۲,۱۰۷,۱۲۸ (در سال ۲۰۱۸)

وب سایت: baliprov.go.id

خط مرزی

شمال: دریای بالی

شرق: تنگه لومبوک، استان نوسا تنگگارای غربی

جنوب: اقیانوس هند، استرالیا

غرب: تنگه بالی، استان جاوه شرقی

قبایل

اکثریت جمعیت ساکن استان بالی را قبیله بومی محلی، یعنی بالی ها تشکیل می دهند. مردم بالی دارای غنای فرهنگی هستند که در سراسر جهان شناخته شده و بالی را به مقصد اصلی گردشگران خارجی به اندونزی تبدیل کرده است.

زبان

مردم بالی به غیر از بخش گردشگری، از کشاورزی و شیلات نیز زندگی می کنند که شناخته شده ترین بخش کشاورزی در بالی سیستم سوباک است. زبان های مورد استفاده در بالی زبان اندونزی، زبان بالی و زبان انگلیسی است ، به ویژه برای کسانی که در بخش گردشگری کار می کنند. مردم بالی علاوه بر زبان های اندونزی و انگلیسی از زبان بالی به عنوان زبان ارتباطی بین هموطنان بالیایی استفاده می کنند. زبان بالی زیرگروهی از خانواده زبان‌های آسترونزی غربی است که توسط حدود سه میلیون سخنور صحبت می ‌شود. زبان بالی کارکرد و جایگاه مهمی در زندگی مردم بالی دارد، به ویژه در موضوعات سنتی، مانند بحث در مورد آداب و رسوم (در جلسات یا گردهمایی ها)، فرهنگ و مذهب (هندوئیسم).

اقتصاد

سه دهه پیش، اقتصاد بالی هم از نظر تولید و هم از نظر فرصت های شغلی تا حد زیادی به کشاورزی وابسته بود. امروزه صنعت گردشگری بزرگترین منبع درآمد بالی است. در نتیجه بالی به یکی از ثروتمندترین مناطق اندونزی تبدیل شده است. درسال ۲۰۰۳، حدود ۸۰ درصد از اقتصاد بالی به صنعت گردشگری وابسته بود.

گردشگری

بالی اولین شهر گردشگری اندونزی است که در جهان مشهور است. بالی جدا از اینکه به خاطر زیبایی های طبیعی و به خصوص سواحلش معروف است، به خاطر هنر و فرهنگ منحصر به فرد و جالبش نیز شهرت دارد. صنعت گردشگری در بالی جنوبی و چندین منطقه دیگر متمرکز است. مناطق اصلی توریستی کوتا و اطراف آن مانند لِگِیان و سِمینیاک، سانور، اوبود و در نواحی جنوبی مانند جیمباران، نوسا دُوا و پِچاتو هستند.

بالی به عنوان یک مقصد توریستی کامل و یکپارچه دارای جاذبه های گردشگری جالب بسیاری است، از جمله: ساحل کوتا، معبد تاناه لوت، ساحل پادانگ پادانگ، دریاچه بِراتان بِدوگُل، گارودا ویسنو کِنچانا، ساحل لُوینا با دلفین هایش، معبد بِساکیه، اولوواتو ، تِگاللالانگ، اوبود، موندوک، کینتامانی، آمِد، تولامبِن، جزیره مِنجانگان و بسیاری دیگر. امروزه بالی چندین مرکز توریستی نیز دارد که مملو از آموزش برای کودکان است، مانند باغ وحش ها، موزه های سه بعدی، پارک های آبی و مکان های پرورش لاک پشت.

حمل و نقل

بالی شبکه راه‌آهنی ندارد، اما شبکه جاده‌ای در این جزیره در مقایسه با سایر مناطق اندونزی بسیار جذاب است. شبکه جاده ای به خوبی در دسترس است، به ویژه به مسیر مقاصد گردشگری، یعنی لِگِیان، کوتا، سانور، نوسا دُوا، اوبود و غیره. اکثر مردم دارای وسایل نقلیه شخصی هستند و استفاده از آنها را انتخاب می کنند زیرا حمل و نقل عمومی به راحتی در دسترس نیست، به جز تاکسی و حمل و نقل توریستی.

بالی توسط یک سرویس کشتی به جزیره جاوه متصل می شود که بندر گیلیمانوک را به بندر کِتاپانگ در بانیووانگی متصل می کند که تنها حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می کشد. عبور به جزیره لومبوک از طریق بندر پادانگ بای به بندر لِمبار انجام می شود که بسته به آب و هوا حدود چهار تا پنج ساعت زمان می برد.

حمل و نقل هوایی توسط فرودگاه بین المللی Ngurah Rai با مقصدهایی به چندین شهر بزرگ در اندونزی، استرالیا، سنگاپور، مالزی، تایلند، تیمور لسته، چین و ژاپن ارائه می شود. باند فرودگاه و هواپیماهایی که در حال رفت و آمد هستند از ساحل به وضوح دیده می شوند و به نوعی سرگرمی اضافی برای گردشگرانی می شوند که از سواحل بالی لذت می برند.

فرهنگ بالی: تنوع و ویژگی های آن

غنای فرهنگی بالی در کنار زیبایی های طبیعی خیره کننده، جاذبه خاصی برای گردشگران جهت بازدید از این جزیره خدایان است. فرهنگ بالی ترکیبی هماهنگ از سنت های قوی هندو، هنرهای متنوع و آداب و رسوم است که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. فرهنگ بالی را می توان به عنوان کل سیستم ارزش ها، رفتار و آثار مردم بالی تعریف کرد که از فرآیند تعامل بین مردم بالی و محیط آنها شکل می گیرد.

فرهنگ متنوع بالی و منحصر به فرد بودن آن

از مراسم مذهبی مقدس گرفته تا هنرهای رنگارنگ، هرجنبه ای از فرهنگ بالی تجربه ای منحصر به فرد و فراموش نشدنی را برای هر بازدیدکننده ای ارائه می دهد. در اینجا فرهنگ بالی و منحصر به فرد آن است:

۱. سنت شفاهی: شامل تاریخ شفاهی، افسانه ها و حکایات مردمی است. در بالی چندین داستان معروف وجود دارد که یکی از آنها داستان عمو بوفالو است.

۲. خانه سنتی: خانه های سنتی بالی از فلسفه سه اصل هماهنگی بین انسان و انسان، هماهنگی با طبیعت و هماهنگی با خدا استفاده می کنند.

مردم بالی به هر قسمت از خانه توجه زیادی دارند، از سقف که معمولاً هرمی یا مثلثی شکل است، مواد اولیه، ساختار، تا نقش های ویژه بالی. در بالی ده نوع خانه سنتی وجود دارد که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.

به طور کلی، ساختمان‌ها یا معماری سنتی بالی همیشه مملو از تزئینات، به شکل کنده کاری، تجهیزات و رنگ‌آمیزی هستند. این نقوش تزئینی حاوی معانی خاصی به عنوان بیان زیبایی نمادها و ارائه ارتباطات است. اشکال تزیینی گونه های جانوران نیز به عنوان نمادهای آیینی نمایش داده شده در مجسمه ها عمل می کنند.

۳. آلات موسیقی سنتی

بالی همچنین دارای انواع آلات موسیقی به خصوص به صورت مجموعه گامِلان متشکل از سازهای مختلف است.

۴. لباس سنتی

لباس های منطقه ای بالی در واقع بسیار متنوع هستند، حتی اگر در نگاه اول یکسان به نظر می رسند. هر منطقه در بالی بر اساس فعالیت/مراسم، جنسیت و سن کاربر، ویژگی‌های نمادین و زینتی خاص خود را دارد. وضعیت اجتماعی و اقتصادی افراد را می توان بر اساس سبک لباس و زیورآلاتی که می پوشد شناسایی کرد.

بالی یک لباس سنتی متمایز با سه سطح برای عروس دارد. سه سطح عبارتند از:

پایاس نیستا: ساده ترین لباس سنتی بالی است و معمولاً توسط پایین ترین قشر جامعه پوشیده می شود.

پایاس مادیا: مجلل تر از پایاس نیستا است و مورد استفاده قشر متوسط ​​جامعه قرار می گیرد. مدل ها پیچیده تر و ظریف تر هستند.

پایاس آگونگ: مجلل ترین و کامل ترین لباس سنتی است که عموماً توسط قشر برهمن، کشاتریا، وایشیا استفاده می‌شوند.

هر یک از این سطوح لباس نه تنها در تجمل متفاوت است، بلکه نشان دهنده موقعیت اجتماعی عروس و داماد در جامعه بالی است.

۵. آیین ها و مراسم سنتی

آیین ها و مراسم سنتی در بالی برای گردشگران جذابیت خاص خود را دارد، زیرا عموم مردم می توانند شاهد آن باشند. یکی از معروف ترین مراسم، مراسم سوزاندن اجساد است. علاوه بر این، مراسم یا آیین تهذیب نفس با حضور در یک منبع آبی است که معمولاً قبل از عید سکوت انجام می شود. مراسم دیگری که دارای اهمیت هم است، بزرگداشت خلقت کیهان است

۶. آداب و رسوم

برخی از روستاهای بالی هنوز به شدت سنت ها و قوانین مرسوم خود را حفظ می کنند. یکی از قوانینی که به شدت رعایت می شود، منع داشتن بیش از یک زن است. نقض این قوانین می تواند منجر به طرد شدن فرد از جامعه و منزوی شدن در مکانی خاص شود. این مقررات نشان می دهد که ارزش های سنتی و وفاداری به قوانین سنتی در فرهنگ بالی چقدر مهم است.

۷. هنر رقص

انواع مختلفی از هنر در بالی وجود دارد که نشان دهنده فرهنگ و سنت های غنی این جزیره است. یکی از آنها رقص است که انواع مختلفی با زیبایی حرکات و فلسفه های منحصر به فرد دارد. برخی از هنرهای رقص که در بالی یافت می شوند عبارتند از:

رقص کِچاک (Kecak). این رقصی است که اغلب توسط گروهی از رقصندگان مرد با پس زمینه آوازی که صداهای پیوسته "چاک" را ترکیب می کند، اجرا می شود. این رقص معمولا داستانی حماسی مانند رامایانا را روایت می کند.

رقص پِندِت (Pendet). رقصی استقبال است که توسط گروهی از رقصندگان زن با حرکات ملایم و زیبا اجرا می شود. معمولاً در مراسم سنتی یا جشن های مذهبی اجرا می شود.

رقص بارونگ. این رقص نبرد بین خیر (بارونگ) و شر (رانگدا) را در اساطیر بالی به تصویر می کشد. رقصنده لباس خاص بارونگ را می پوشد که شبیه شیر یا موجودات اساطیری دیگر است.

رقص لِگونگ. این یک رقص کلاسیک بالی است که دارای حرکات برازنده و روان است که معمولاً توسط رقصندگان جوان با لباس های زیبا اجرا می شود. رقص لِگونگ اغلب داستان های عشق یا اسطوره های بالی را روایت می کند.

رقص ماسک. این رقص شامل استفاده از ماسک برای به تصویر کشیدن شخصیت ها یا نقش های خاص است. این ماسک ها شخصیت های مختلفی را در داستان ها یا اسطوره های بالی نشان می دهند. هر نوع رقص در بالی منحصر به فرد خود را در حرکات، لباس‌ها، موسیقی و داستان‌های منتقل شده دارد که نشان‌دهنده غنای فرهنگ و ارزش‌های سنتی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.

منابع:

https://www.baliprov.go.id/

https://www.kemdikbud.go.id/

https://kemenparekraf.go.id/

کد خبر 22819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =